VVOJ Café: Afrika in Nederland

Nederlandse journalisten slaan de handen inéén met Afrikaanse vakgenoten om samen onderzoek te doen. Niet alleen daar, maar ook in Nederland. Dat resulteert in tal van onthullende verhalen, bijvoorbeeld over de Somalische gemeenschap in Nederland, of de Nigeriaanse bedelmail-organisatie. Tijdens het VVOJ Café vertellen Afrikaanse en Nederlandse onderzoeksjournalisten over hun ervaringen, de valkuilen en wat de grenzeloze samenwerking heeft opgebracht.

Sprekers: o.a. Evelyn Groenink (Forum for African Investigative Reporters, FAIR), Idris Akinbajo (onderzoeksjournalist Nigeria), Bjinse Dankert (GPD), Anneke Verbraeken.
Wanneer: maandagavond 5 maart 2012
Tijd: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Na afloop wordt er geborreld.
Waar: Grand Café-restaurant 1e Klas, Amsterdam Centraal Station

Vooraf aanmelden verplicht met een mailtje naar cafe@vvoj.nl. De VVOJ organiseert Café-avonden voor leden. Niet-leden zijn welkom, mits ze journalist zijn. Bij overaanmelding krijgen VVOJ-leden voorrang. Toegang voor VVOJ-leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro.

Auteur
Afra Galama

Datum:
20 februari 2012
Categorieën: