Tweede debat Rode Hoed: voedsel in Afrika

Vanavond 14 februari is de tweede avond van de debatreeks (totaal zes avonden) georganiseerd door Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en Ecominds in samenwerking met Youth Food Movement. Het hoofdthema is de toekomst van de landbouw en ons voedsel.

Vanavond staat Afrika centraal: als er één continent is waar voedseltekorten schade aanrichten en de ontwikkeling remmen, dan is het Afrika. In de Hoorn van Afrika heerste vorig jaar massale honger. In Noord Afrika en het Midden Oosten waren de gestegen voedselprijzen één van de oorzaken van de sociale onrust.

Kaartverkoop aan de kassa: 10 euro en 6 euro voor studenten. Er zijn ook passe-partouts verkrijgbaar via www.rodehoed.nl. Alle prijzen inclusief koffie bij aanvang en hapjes na afloop.

Sprekers zijn: Prof. Eric Smaling, Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Professor duurzame landbouw, Universiteit Twente en SP senator. Bob van der Bijl, Netherlands African Business Council (NABC). Madelon Meijer, landbouwadviseur Oxfam Novib. Gespreksleider: Felix Rottenberg.

Voertaal: Nederlands
Datum:

Dinsdag 14 februari 2012, 20.00 uur (zaal open v.a. 19.00 uur)
Locatie:

De Rode Hoed
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam

Deze debatserie is mede mogelijk gemaakt door: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), GroentenFruit Bureau, Triodos Foundation, Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam, Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) en biologische versgroothandel Eosta.

Voor meer informatie over data en het programma: www.rodehoed.nl, www.clm.nl.

Auteur
Vice Versa

Datum:
14 februari 2012
Categorieën: