Crisis Watch #1: Sahel de nieuwe Hoorn?

Crisis Watch is hét actualiteitenprogramma over alles wat je wilt weten over actuele rampen en conflicten. Het biedt nieuws, achtergrond en een kijkje in de keuken van hulporganisaties. Hulpverleners, externe deskundigen, journalisten en politici analyseren de crisis en gaan met elkaar en met jou in discussie. De eerste Crisis Watch op donderdag 22 maart gaat over de dreigende hongersnoodramp in de Sahel. Extreme droogte in de Afrikaanse landstreek verpestte de oogst in 2011 en veroorzaakt enorme voedseltekorten voor miljoenen mensen. Crisis Watch is een initiatief van het Humanity House en partners, op 22 maart in samenwerking met Het Nederlandse Rode Kruis, UNICEF, Het Klimaatcentrum en Oxfam Novib.

Het programma van Crisis Watch
Crisis Watch start met een situatieschets van de crisis in de Sahel door Hans van der Hoogen (directeur Noodhulp Oxfam Novib). Wat is het probleem, wat zijn dilemma’s, welke partijen zijn er wel en niet actief en wat is nodig? Vervolgens gaat Madeleen Helmer van Het Klimaatcentrum in op de achtergrond van de crisis en de inzet van ‘Early Warning Systems’. Na de uiteenzetting van de context gaat een panel van deskundigen, waaronder ook een journalist en een politicus, in discussie met elkaar en het publiek. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is uitgenodigd om te reageren vanuit het overheidsbeleid. Presentator van Crisis Watch is Klaas Drupsteen (Radio 1 en diverse TV-programma’s).

Crisis Watch bijwonen?
Stuur een email naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘Crisis Watch #1 Sahel’. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Reageer snel, voor Crisis Watch is veel belangstelling.

Voertaal van Crisis Watch is Nederlands
Foyer open vanaf 17:00
Start programma 17:30
Toegang gratis

Auteur
Vice Versa

Datum:
24 februari 2012
Categorieën: