Music Freedom Day in Tropentheater, Amsterdam

Debat over muziekcensuur wereldwijd en de rol van internet, Tibetaanse muziek en film ‘Tibet in Song’

Op zaterdag 3 maart a.s. vindt in het Tropentheater in Amsterdam een programma plaats om aandacht te vragen voor Music Freedom Day. Om deze dag wordt internationaal aandacht besteed aan muziekcensuur wereldwijd. ’s Middags is er vanaf 14.00 uur een debat over de internet paradox bij muziekcensuur, en een optreden van de Tibetaanse zangeres Namgyal Lhamo. ’s Avonds wordt de film Tibet in Song van Ngawang Choepel getoond, aanvang 19.30 uur.

Thema van deze Music Freedom Day in het Tropentheater is “de internet paradox: muziekcensuur en verspreidingsmogelijkheden”. Waar internet muzikanten in ballingschap verspreidingsmogelijkheden kan bieden, is het aan de andere kant ook een middel om censuur toe te passen. Denk daarbij aan iTunes dat bijvoorbeeld artiesten opdraagt onwelvallige titels te veranderen.

’s Middags is er ruimte voor debat met de volgende sprekers: Francisco van Jole (internetjournalist), Mina Saadadi (geboren in Iran en oprichtster van ShahrzadNews.org, een nieuwssite voor onderwerpen die in Iran zelf genegeerd worden), Frank Kouwenhoven (China expert) en Erwin Angad-Gaur (voorzitter Platform Makers). Dagvoorzitter is onderzoeksjournalist Jos van Beurden. Tevens treedt de Tibetaanse zangeres Namgyal Lhamo op, ook wel de Nachtegaal van Tibet genoemd. Dit middagprogramma is gratis toegankelijk, maar reserveren is gewenst via (020) 5688 500.

Het optreden van Namgyal Lhamo is een mooie overgang naar het avondprogramma: de film Tibet in Song, aanvang 19.30 uur. Aansluitend is er een nagesprek met Christa Meindertsma, directeur Prins Claus Fonds (onder voorbehoud). Het Soeterijn café zorgt voor lekkere tapas tussen de programmaonderdelen.

 

Debat en concert: aanvang 14.00 uur, toegang gratis, reserveren is gewenst via de kassa van het Tropentheater of (020) 5688 500, vol=vol.

Film Tibet in Song: aanvang 19.30 uur, toegang 9,00 euro.

Tropentheater Kleine Zaal, Linnaeusstraat 2, Amsterdam

Tickets en informatie: (020) 5688 500 en www.tropentheater.nl

Auteur
Afra Galama

Datum:
15 februari 2012
Categorieën: