SID lezing: James Cameron met ‘The State and global common goods: the challenge of interdependency’

Binnen de SID lezingenserie 2011-2012 ”The State in a Globalizing World: Problematic, yet indispensable” geeft James Cameron op 26 maart alweer de 6e lezing. Hij zal spreken over ;The State and global common goods: the challenge of interdependency’.

James Cameron is oprichter van Climate Change Capital en deskundige op het gebied van de gevolgen van klimaatverandering voor ontwikkelingslanden. Hij zal ingaan op hoe de toenemende economische schaarste de banden tussen staten zal beïnvloeden en of de idee van naties en staten dit zou kunnen overleven.

The demand for global common goods and services will increasingly challenge international relations. As resources decline and prices escalate, the interdependencies among countries for food, water, energy and migration will become a reality. No country can handle the issues in isolation. How do these changing interdependencies affect the concept of nation and state? Are national interests an inherent obstacle for good stewardship or can we develop a concept of interdependency where states can productively engage and negotiate in this resource constrained world?

Logistical details: Date: Monday 26 March 2012/ Location: Auditorium, VU University, De Boelelaan 1105, Amsterdam / Time: 18:00-19:30 (drinks at 19:30) / Language: English / Admission: Free / Please register through registration@sidnl.org / Website:

 

Auteur
Vice Versa

Datum:
20 februari 2012
Categorieën: