Kathleen Ferrier over ‘Hulp aan Mensen in Nood

‘Nederland wil mensen in nood niet aan hun lot over laten’. Zo luidt de eerste zin van het recente beleidskader ‘Hulp aan mensen in nood’. Deze nota van Staatssecretaris Knapen is door humanitaire hulporganisaties al uitgebreid besproken. De noodzaak voor Humanitaire hulp is onomstreden in Nederland, net als dat Nederland hier een eigen verantwoordelijkheid heeft. Over het hoe, wat, waar en wanneer bestaat veel minder consensus.
CDA-kamerlid Kathleen Ferrier zal haar standpunt tijdens het Café Humanitaire van 15 maart geven. Café Humanitaire vindt 4 keer per jaar plaats in het café van het Humanity House. Je ontmoet je collega’s werkzaam bij NGO’s, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Universiteit of het bedrijfsleven. Elke bijeenkomst kent een intellectuele versnapering bij de borrel: een levende column, een korte presentatie of lezing over een actueel thema rondom humanitaire hulp en wederopbouw.

Kathleen Ferrier is sinds 2002 lid van de CDA Tweede Kamerfractie. Zij is woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking, Buitenlandse Zaken en Passend Onderwijs. Daarvoor was zij 9 jaar werkzaam als algemeen secretaris van Samen Kerk in Nederland (SKIN), de vereniging van migrantenkerken en Nederland. Eerder werkte zij vele jaren in Zuid Amerika als deskundige ontwikkelingssamenwerking (o.a. in Chili en Brazilië). Kathleen Ferrier heeft Spaanse taal en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Leiden.

Ben je erbij? Stuur dan even een mail naar aanmelding@pso.nl o.v.v. ʻCafé Humanitaire 15 maartʼ. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Heb je nog vragen? Bel gerust het Humanity House 070 3100052.

Auteur
Vice Versa

Datum:
24 februari 2012
Categorieën: