Humanity Cinema: film ‘Ceasefire’ & debat

Hulpteam onder vuur in Irak
Ceasefire is de eerste in de serie Humanity Cinema: documentaires en films over rampen en conflicten. Ceasefire (Waffenstillstand) met Thekla Reuten in de hoofdrol speelt in de periode na de oorlog in Irak. Wanneer de Amerikanen en verzetstrijders een wapenstilstand afkondigen, lijkt dit hèt moment om een hulptransport de Irakese stad Fallujah binnen te brengen. Maar bereiken de goederen de plaats van bestemming? Het hulpteam komt onverwachts onder vuur te liggen. Hoe reageren de hulpverleners? Blijft het team bij elkaar? Na de film ga je in gesprek met een betrokkene over het onderwerp.

Bekijk de trailer van Ceasefire.
Ceasefire won in 2009 de Hof International Film Festival Publieksprijs, het Montreal Film Festival, de Duitse Film Promotieprijs en de oecumenische juryprijs van het Zurich International Film Festival.

In gesprek met …
Met Ceasefire start de serie Humanity Cinema. Het Humanity House wil via aansprekende films belangrijke onderwerpen aansnijden en met het publiek hierover in gesprek gaan. Na de film kun je vragen stellen aan een betrokkene bij het betreffende onderwerp. Selectie van de films en gasten gebeurt in samenwerking met Movies that Matter.

Over Movies that Matter
Stichting Movies that Matter is een initiatief van Amnesty International. Movies that Matter organiseert filmprogramma’s waarin mensenrechten centraal staan. Door de vertoning van spraakmakende films en documentaires te combineren met debatten en workshops ontstaan gevarieerde programma’s die onze blik op de wereld verruimen, die aanzetten tot invoelen en interactie. Movies that Matter opent ogen.

Plek reserveren?
Mail naar aanmelden@humanityhouse.org o.v.v. Ceasefire. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Reserveer snel, voor onze Humanity Cinema is veel belangstelling.

Ceasefire is gesproken in het Duits en Engels ondertiteld
Vertoond op 9 februari 2012

Foyer open vanaf 19:00 uur, film start 19:30 uur
Humanity House, den Haag

Toegangsprijs €6,50

Auteur
Vice Versa

Datum:
03 februari 2012
Categorieën: