Gezocht: Acht jonge journalisten voor project Our Common Food

Lokaalmondiaal is op zoek naar acht startende journalisten, fotografen, filmmakers en andere enthousiaste creatievelingen met een bovengemiddelde interesse in thema’s rondom de wereldwijde voedselproblematiek. De acht geselecteerden worden gelinkt aan een themateam van Our Common Food, en werken samen met hen aan journalistieke producties over onderwerpen als eerlijke handel, voedselprijzen en landgrabbing. Vervolgens gaan alle acht op reis naar een ontwikkelingsland* om het betreffende onderwerp vanuit ‘zuidelijk perspectief’ te belichten en daarover te berichten. Deze opdracht komt voort uit een samenwerking tussen Stichting Oikos en lokaalmondiaal. Samen voeren wij het Our Common Food project uit, een denktank waaraan 100 jongeren deelnemen die samen met beleidsmakers en experts innovatieve oplossingen bedenken voor het wereldvoedselprobleem en daarover berichten middels blogs, fotoreportages en video- en radioproducties. De acht jonge journalisten worden gekoppeld aan dit project en reizen in het kader van de talentenpool van het journalistieke uitwisselingsprogramma van lokaalmondiaal Beyond Your World, naar een ontwikkelingsland*.

Om in aanmerking te komen voor deze opdracht en reis is een journalistieke, fotografische of filmopleiding niet noodzakelijk. Wel moet je ons ervan kunnen overtuigen dat je journalistieke ambities hebt en gedreven bent om verhalen te maken over mondiale vraagstukken, specifiek de wereldwijde voedselproblematiek. Alleen studenten of pasafgestudeerden (18-25 jaar) komen in aanmerking voor de talentenpool van Beyond Your World.

WIJ VRAGEN
-Aantoonbare ervaring met en interesse in journalistiek, media, fotografie en/of films
-De ambitie om in het buitenland journalistieke producties te maken
-Kennis over en interesse in thema’s rondom voedselproblematiek
-Intensieve samenwerking met de themagroep van Our Common Food
-De mogelijkheid om aanwezig te zijn op 23 maart tijdens de Kick Off van Our Common Food bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam
-Het maken van vier journalistieke producties (2 voor Our Common Food en 2 voor lokaalmondiaal / Join Online)
-Betrokkenheid bij het project van 23 maart tot half oktober 2012.
-Een eigen bijdrage van €500 per persoon en een borg van €500 per persoon (de borg krijg je terug wanneer je de vier producties binnen de deadline hebt ingeleverd).

WIJ BIEDEN
-Journalistieke begeleiding en toegang tot het netwerk van lokaalmondiaal
-Toegang tot het netwerk van de projectpartners binnen Our Common Food: experts, beleidsmakers en deelnemers
-Een journalistieke reis naar een ontwikkelingsland* naar keuze
-Reiskostenvergoeding naar de bestemming (vliegticket)
-Reiskostenvergoeding op bestemming (maximaal €100)
-Verblijfkosten voor de duur van maximaal 14 dagen (tot €30 per nacht)

AANMELDEN
Interesse? Stuur dan vóór 19 maart je motivatiebrief (maximaal 1 a-4tje) en je CV naar Eva de Vries (eva@lokaalmondiaal.net) met in de onderwerpregel “Sollicitatie OCF Journalisten”. Voor meer informatie kun je tevens contact opnemen met Eva de Vries, per mail of telefonisch: 026 – 3703177 of 06 – 81612664.

Auteur
Vice Versa

Datum:
24 februari 2012
Categorieën: