Debatreeks van De Rode Hoed 2012: It’s food, stupid!

Nieuwe verbindingen tussen landbouw en burger

Maandag 13 maart is de laatste avond van de debatreeks georganiseerd door Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en Ecominds in samenwerking met Youth Food Movement. Het hoofdthema is de toekomst van de landbouw en ons voedsel.

Terwijl de politiek druk discussieert over toekomstscenario’s voltrekken zich in de praktijk al interessante veranderingen. In supermarkten zien we steeds meer biologische producten, varkensvlees met een ster van de dierenbescherming en Utz Certified koffie. Ook streekproducten veroveren een plekje. In de discussie van maandag 23 april staan de volgende vragen centraal:

Kan de politiek nog leiderschap tonen of loopt ze achter de markt aan? Gaan jonge ngo’s zoals Foodwatch en Wakker Dier ons voedingspatroon veranderen? Wat kan de supermarkt met streekvoedsel en slow food? Hoe kunnen consument en boer meer met elkaar communiceren? Wat wordt de rol van sociale media?

Kaartverkoop aan de kassa: 10 euro en 6 euro voor studenten. Er zijn ook passe-partouts verkrijgbaar via www.rodehoed.nl. Alle prijzen inclusief koffie bij aanvang en hapjes na afloop.

Sprekers zijn: Marian Minnesma, Stichting Urgenda, nr. 1 in de duurzaamheidstop-100 van dagblad Trouw, over voedseltransitie. Korte interviews met: Elly de Kort, pluimveehouder, Erik Fischer, Foodcenter, Amsterdam, Samuel Levie, Youth Food Movement / Slow Food

Voertaal: Nederlands
Datum:

Maandag 23 april 2012, 20.00 uur (zaal open v.a. 19.30 uur)
Locatie:

De Rode Hoed
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam

Deze debatserie is mede mogelijk gemaakt door: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), GroentenFruit Bureau, Triodos Foundation, Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam, Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) en biologische versgroothandel Eosta.

Voor meer informatie over data en het programma: www.rodehoed.nl, www.clm.nl.

Auteur
Vice Versa

Datum:
20 februari 2012
Categorieën: