Checkpoint Cinema door IKV Pax Christi

Checkpoint Cinema met Geert Jan Knoops

Meer dan zijn voorganger Bush ooit heeft gedaan, maakt de Amerikaanse president Obama in onder meer Afghanistan, Pakistan en Jemen gebruik van drones (onbemande gevechtsvliegtuigen). Deze nieuwe manier van aanvallen is onpersoonlijker; de drones worden bediend door soldaten in de VS, en slachtoffers zien hun aanvallers niet. Wordt oorlog daarmee een spel? Wordt doden gemakkelijker als de vijand een figuurtje op een scherm wordt? Wat zegt het internationaal recht over deze techniek? Deze en andere vragen staan centraal tijdens Checkpoint Cinema.

Advocaat en hoogleraar internationaal strafrecht Geert Jan Knoops vertoont deze avond de film Remote Control War over het gebruik van drones, en gaat na afloop met het publiek in gesprek over de film.

Datum:
Maandag 12 maart, 19.00 uur
Prijs:
5 euro (Reserveren: www.hartlooper.nl)
Locatie:
Louis Hartlooper Complex
Tolhuisbrug 1
3511 ZN Utrecht

Checkpoint Cinema is een initiatief van vredesorganisatie IKV Pax Christi, Vrede van Utrecht  en het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Auteur
Vice Versa

Datum:
21 februari 2012
Categorieën: