Checkpoint Cinema door IKV Pax Christi

Checkpoint Cinema met Harm Ede Botje

In de derde aflevering van Checkpoint Cinema op maandag 9 april vertoont Vrij Nederland-redacteur Harm Ede Botje, gespecialiseerd in buitenlandverslaggeving en ontwikkelingssamenwerking, de film Missing, gebaseerd op ware gebeurtenissen in Latijns-Amerika.  Na afloop gaat Harm Ede Botje met het publiek in gesprek over de film.

Bij de militaire coup in chili tegen de democratisch gekozen socialistische president Allende in 1973 wordt de jonge Amerikaanse journalist Charles Horman opgepakt en samen met duizenden politieke gevangenen opgesloten in een voetbalstadion. Vervolgens lijkt hij van de aardbodem verdwenen, en zijn vrouw en vader stuiten in hun zoektocht op zware tegenwerking.

Destijds stond Nederland bol van solidariteitscomités voor mensen in dictaturen zoals Chili. Wat hebben die comités kunnen bijdragen aan de strijd van oppositieleden? En wat kunnen we er nu, 30 jaar later, nog me?

Datum:
Maandag 9 april, 19.00 uur
Prijs:
5 euro (Reserveren: www.hartlooper.nl)
Locatie:
Louis Hartlooper Complex
Tolhuisbrug 1
3511 ZN Utrecht

Checkpoint Cinema is een initiatief van vredesorganisatie IKV Pax Christi, Vrede van Utrecht  en het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Auteur
Vice Versa

Datum:
21 februari 2012
Categorieën: