It’s all in the game

Een dag van denken en doen over sport en conflict

Hoe kan sport bijdragen aan conflictoplossing? Het geweld in Soedan tussen rivaliserende etnische groepen die elkaars vee stelen, laat zien dat er alternatieven moeten worden gevonden voor jonge veehouders. 

Het ombrengen van rivaliserende veehouders geeft aanzien en status. Sport werkt op een andere manier statusverhogend en is een nuttige opstap om met jongeren in contact te komen. Tijdens ‘It’s all in the game’  ontdek je met andere studenten hoe dit in zijn werk gaat. In verschillende interactieve workshopsrondes maak je kennis met sleutelfiguren op gebied van sport en conflict uit Oost-Afrika en Nederland. Oefen met nieuwe tools en ervaar  wat jij zelf kunt doen.

Sprekers: Jan Terlouw (Minister van Vrede) /Whycliffe Ijackaa Imoite (coördinator Peace & Sports programma, Kenia) / Romano Longole (Peace & Sports facilitator, Oeganda) / Nanno Jiskoot (filmmaker, Nederland)/Sara Ketelaar (IKV Pax Christi)

Deelname is gratis

Aanmelden gaat via de website:

Voertaal: Engels

Datum:
Woensdag 15 februari 2012, 10.00 – 16.30 uur

Locatie:
Hogeschool van Amsterdam
Dr. Meurerlaan 8
Amsterdam

‘It’s all in the game’ is de afsluiting van de Peace Beyond Borders-Tour (www.peacebeyondborders.nl).

Een programma van NSA, IKV Pax Christi, Stichting Oikos, Upact.

Auteur
Vice Versa

Datum:
12 januari 2012
Categorieën: