Inzendtermijn Dick Scherpenzeel Prijs geopend

Eind mei vindt weer de uitreiking van de Dick Scherpenzeel Prijs plaats, een prijs voor de beste journalistieke producties op het gebied van ontwikkelingsprocessen en niet-westerse landen. Afgelopen jaar won journalist Joeri Boom de prijs voor zijn boek ‘Als een nacht met duizend sterren’. Stichting lokaalmondiaal roept Nederlandse journalisten op om producties voor te dragen voor de Dick Scherpenzeel Prijs 2012. Dit kan nog tot 1 maart 2012.

‘Blijf gaan, blijf kijken, blijf schrijven, fotograferen en filmen, en blijf kritisch.’ Dat is de belangrijkste boodschap aan de Nederlandse journaille die met de uitreiking van de Dick Scherpenzeel Prijs (DSP) wordt uitgedragen. Eind mei worden met de prijs weer twee journalistieke producties beloond die inzicht geven in ontwikkelingsprocessen en niet-westerse landen. Hiervan is één prijs voor de inzender van de beste journalistieke productie (€7.500) en één aanmoedigingsprijs (€1.000) voor de beste inzender tot en met 25 jaar. De inzendtermijn voor de prijs is geopend.

Journalist Joeri Boom heeft vorig jaar gewonnen met zijn boek ‘Als een nacht met duizend sterren’, over de Nederlandse militaire aanwezigheid in Uruzgan. Sinds 1975 wordt de journalistieke prijs jaarlijks uitgereikt ter nagedachtenis aan de Nederlandse journalist Dick Scherpenzeel, een pionier op het gebied van buitenlandjournalistiek en berichtgeving over niet-westerse landen. Mediaorganisatie lokaalmondiaal neemt de uitreiking van de prijs voor haar rekening.

Belangstellenden die graag willen meedingen, kunnen hun werk opsturen naar lokaalmondiaal. Ook vrienden, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen. De inzendtermijn loopt tot 1 maart 2012. Het inschrijfformulier en reglement zijn te vinden op de website van lokaalmondiaal.

Auteur
Vice Versa

Datum:
04 januari 2012
Categorieën: