Inschrijvingen Pelgrimstocht van start op ‘Blue Monday’

Blue Monday, officieel de meest depressieve dag van het jaar, is de start van de inschrijving van de Pelgrimstocht 2012, een initiatief van Vastenaktie. De vierdaagse spirituele wandeltocht over 80 km gaat voor de tweede keer van start op 29 maart. Het goede doel waar deelnemers dit jaar voor lopen is het verstrekken van microkrediet aan armen in Addis Abeba, Ethiopië.

TV wandelcoryfee Hella van der Wijst, die ook dit jaar meeloopt, hoopt op veel inschrijvingen, “Met de start van de inschrijving op Blue Monday hopen we dat veel mensen op deze donkere dag zichzelf verblijden met een goed voornemen. Door deze vorm van pelgrimeren doe je iets voor jezelf, maar ook voor een ander”. De Pelgrimstocht gaat 29 maart van start in het Zuidlimburgse Simpelveld. De route over eeuwenoude pelgrimspaden gaat langs kloosters en bijzondere locaties. Via Gemmenich en het Duitse Aken eindigt de tocht in klooster Wittem.

De opbrengst van de Pelgrimstocht gaat naar Ethiopië. Vastenaktie werkt via de lokale organisatie Daughters of Charity in de sloppenwijken van Addis Abeba, waar door onderwijs en het verstrekken van microkredieten de levensomstandigheden van de meest armen worden verbeterd.

In opdracht van de stichting Bisschoppelijke Vastenaktie voert Cordaid de campagne uit.

Auteur
Vice Versa

Datum:
13 januari 2012
Categorieën: