Debat: ‘Renewed Attention to Iraq’

Debat zet schijnwerpers op de miljoenen vluchtelingen binnen Irak

De Irakese regering heeft in 2011 een plan gemaakt om een einde te maken aan het probleem van de miljoenen Irakese vluchtelingen en ontheemden. Toch vindt ontheemding nog steeds plaats en is humanitaire hulp beperkt, vanwege het extreme geweld in Irak. Om Irak internationaal weer op de (politieke) agenda te krijgen organiseert het IDMC, de internationale organisatie die toeziet op ontheemding wereldwijd, op 16 februari 2012 het debat ‘Renewed Attention to Iraq’ met deskundigen uit diverse disciplines. Het IDMC nodigt u van harte uit dit debat bij te wonen.

De Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC) organiseert het debat in samenwerking met de NGO Coordination Committee for Iraq (NCCI) om de huidige situatie in Irak aan het licht te brengen. Tijdens het debat wordt gediscussieerd hoe de internationale aandacht betreffende de zorgwekkende situatie van Irakese vluchtelingen en ontheemden kan worden teruggewonnen.

Het debat vindt plaats op donderdag 16 februari 2012 van 15:00 – 16:30 uur in het Humanity House in Den Haag.

Met elkaar in discussie gaan: Joël Voordewind (ChristenUnie); Roel Meijer (Clingendael Instituut); Rachid Oahalou (Internationale Organisatie voor Migratie); Reinoud Leenders (Universiteit van Amsterdam); Ahmad Abdulla Ali (Irakese fotograaf) en Mory Cunningham (NCCI) (onder voorbehoud).

Voor meer informatie en aanmelden: Ieke de Vries 06-534 98952 of: devries.ieke@gmail.com.

Fototentoonstelling

Tegelijkertijd exposeert IDMC actuele foto’s van Irakese fotografen. Deze fototentoonstelling ‘Witnesses to Iraq’ vindt plaats van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 februari 2012 in het Atrium Den Haag en is gratis toegankelijk. De tentoonstelling bestaat uit foto’s van Irakese fotografen die de voortdurende humanitaire strijd in Irak zichtbaar maakt en aantoont dat het land echt herstel kan bereiken met de juiste ondersteuning.

Met de fototentoonstelling en het debat beoogt IDMC de huidige situatie in Irak op de politieke agenda van de Europese Unie en Nederland te behouden.
Auteur
Vice Versa

Datum:
30 januari 2012
Categorieën: