Wereldpodium Wintervuur

Kerstavond 2011. De tweede editie van Wintervuur: een sfeervolle ontmoetingsavond rond persoonlijke verhalen van migranten. Tussen oplaaiende vuurkorven en wereldmuziek treffen migranten, vluchtelingen, asielzoekers, expatsen oorspronkelijke Tilburgers elkaar in de zalen en kamers van Theater De Nwe Vorst. Proef exotische hapjes, speel een spelletje Mahjong of Mancala, leer een Afrikaanse dans, warm je aan het houtvuur, en luister naar verhalen uit Iran of Congo, uit China of Somalië.  Wintervuur: voor gelovigen en ongelovigen, voor binnen- en buitenlanders, voor ouders en kinderen (vanaf circa 11 jaar).

Met de indrukwekkende toneelvoorstelling As I left my fathers house van theatermaker Bright Richards (Liberia). Cynthia van Soest (Ghana) geeft workshops Afrikaanse dans. Mahjongclub De Vier Winden neemt u mee in de geheimen van dit Oosterse spel. De vertellers van dit jaar zijn:  Alphonse Muambi uit Kongo (auteur van Democratie kun je niet eten), Yasmine Allas uit Somalië (auteur van o.a. Ontheemd en toch thuis), Othman Aanannaz  ook bekend als rapper Oowtje Ananas (migrant uit Marokko), Homayoon Hakimi (vluchteling uit Iran) en activiste Mona Zhimin Tang (vluchtelinge uit China). Meer informatie: Programma Wintervuur 2011.

Wintervuur is een coproductie van het Wereldpodium en het Huis van de Wereld. Tijdstip: 19.30-23.00 uur. Locatie: Theater De Nwe Vorst.  Presentatie door o.a. Ralf Bodelier & Nathan de Groot. Redactie/productie: Birke Loonen & Marga van Zundert. Entree: 5 Euro*.

Programma:
19.30 uur: Ontvangst met muziek, koffie, thee en erwtensoep.
20.00 uur: Start ronde 1.
21.00 uur: Pauze met kampvuur, muziek, exotische hapjes, het Oosterse spel Mahjong en speed-ontmoetingen.
22.00 uur: Start ronde 2.
23.00 uur: Einde programma. Napraten & borrelen aan de bar.

Meld je aan via de website van Wereldpodium

Auteur
Vice Versa

Datum:
09 december 2011
Categorieën: