Feestelijke lancering van het Nederlands Actieplan 1325

Vrouwen spelen een belangrijke rol in (post)conflictgebieden zoals Afghanistan, Burundi en Colombia. De Veiligheidsraad van de VN heeft dit in een resolutie erkend. Deze resolutie staat bekend als ‘resolutie 1325’: vrouwen, vrede, veiligheid.

Drie ministeries en ruim 35 organisaties waaronder Cordaid, Oxfam Novib, ICCO, Hivos, Ifor/WPP, universiteiten en diverse migranten en vrouwenvredesorganisaties hebben samen een actieplan gemaakt om deze resolutie namens Nederland uit te voeren. Zo ondersteunen zij actief vrouwen die zich inzetten voor vrede en veiligheid in hun land.

Dit actieplan wordt op 19 december a.s. feestelijk gelanceerd en jij bent hierbij van harte welkom! Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken & Minister Hillen van Defensie (nog te bevestigen) en de directeuren van de maatschappelijke organisaties en universiteiten zullen deze dag hun handtekening zetten onder dit Nederlands Actieplan 1325.

O.l.v. Hadassah de Boer gaan Tweede Kamerleden Kathleen Ferrier (CDA), André Bosman (VVD) en Angelien Eijsink (PvdA) en activisten uit Libië, Burundi, Afghanistan en Zuid Soedan met elkaar én jou in debat over de praktische betekenis dit plan. Twitter mee via #nap1325

Doe mee en zorg dat jij er 19 december bij bent!

Programma

Lancering Actieplan Vrouwen, Vrede, Veiligheid

Maandag 19 december 2011

Aanvang 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

De Waag, Aalmarkt 21 te Leiden

(voertaal Engels)

o.l.v. Hadassah de Boer

 

Inloop 13.30 – 14.00

Welkom en film 14:00 – 14:15

Interactieve discussie 14:15 – 15:15

Tweede Kamerleden o.a. Kathleen Ferrier (CDA) , André Bosman (VVD), Angelien Eijsink (PvdA) en activisten uit Libië, Burundi, Afghanistan en Zuid Soedan gaan met elkaar en jou in debat

Pauze 15.15-15.45 Lancering en ondertekening actieplan 15:45 – 16:45

Door o.a. Minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) & Minister Hillen (Defensie) (t.b.c.) en andere ondertekenaars.

Afsluiting en borrel 16.45-18:30

Meer informatie? Zie www.nap1325.nl

Graag aanmelden via

Auteur
Vice Versa

Datum:
09 december 2011
Categorieën: