Pax-it Café: (P)raising Serbia: views on the road to the EU

 

Is Servië klaar om kandidaat lid van de Europese Unie te worden? Is het tijd om Servië te ‘prijzen’ en te belonen met uitzicht op EU lidmaatschap, of zal Servië eerst nog verder ‘opgevoed’ moeten worden? Deze vragen staan centraal tijdens het Pax-it café over Servië, georganiseerd door Pax-it en SIB (Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen).

De Europese Raad besluit op 9 december of Servië kandidaat lid wordt van de Europese Unie. Servië kreeg veel lof voor de arrestatie en uitlevering van Ratko Mladic. In het Pax-it Café laten Pax-it en SIB de Servische award winning journalist Dejan Anastasijevic, oud Otpor-lid Danijela Nenadic  en GroenLinks Europarlementariër Marije Cornelissen aan het woord over ‘goed bestuur’, het omgaan met het verleden, de problematiek rondom Kosovo en de EU kandidatuur.

Nederland heeft de kandidatuur van Servië lang tegengehouden. Is hier sinds de arrestatie van Ratko Mladic verandering in gekomen? Moet Servië eerst nog verder ‘opgevoed’ worden om het rechtssysteem te hervormen en de georganiseerde misdaad en corruptie  het hoofd te bieden? Wat vinden de gastsprekers daarvan? Ze zullen o.a aan de hand van videobeelden hun verhaal vertellen. Ook is er voldoende ruimte voor discussie met de zaal. De moderator van de avond is VPRO journalist Chris Keulemans.

Waar: Filmtheater ’t Hoogt, hoogt 4, Utrecht

Tijd: 19.30 – 21.30 uur met aansluitend een borrel

Toegang is gratis en inclusief consumptie.
De voertaal van het programma is Engels.
Aanmelden via pax-it@ikvpaxchristi.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
24 november 2011
Categorieën: