Ketensimulatie

Ketensimulatie: een nieuwe, slimme game voor verantwoorde inkopers

Op 24 november a.s. organiseert COS Brabant in samenwerking met de Fontys Hogeschool Eindhoven en de NEVI een ketensimulatie: een interactief computerspel dat ondernemers helpt slimme keuzes te maken als het gaat om hun verantwoordelijkheid voor de producten in hun keten. De bijeenkomst vindt plaats op de Fontys Hogeschool Eindhoven, Rachelsmolen 1, gebouw R1 (zaal 0.157) en duurt van 12:25 tot 15:25 uur. Deelname is gratis.

De Ketensimulator is een splinternieuwe, interactieve tool die u helpt bij het maken van keuzes ten aanzien van de productie in uw keten. Wat zijn belangrijke vragen? Welke dilemma’s komt u tegen? Hoe gaat u daar mee om?

Deelnemers aan deze game verplaatsen zich in de rol van inkoper of eigenaar van het fictieve meubelbedrijf Sella en duiken in de inkoop- en productieketen. De teams nemen beslissingen, krijgen dilemma’s voorgelegd en gaan de discussie aan. De teams worden samengesteld uit deelnemers uit het bedrijfsleven.

Sessies met de Ketensimulator geven inzicht in wat zich kan afspelen in een inkoop- en productieketen, hoe u hier mee kunt omgaan en welke verbeteringen mogelijk zijn voor de lange termijn. Na de workshop kunnen deelnemers hun verworven inzichten toepassen in hun bedrijf. De game is geschikt voor ondernemers en voor inkopers.

Het complete programma van de sessie op 24 november vindt u in de agenda op www.mvoloont.com. Deelname is kosteloos.

Bent u ondernemer en wilt u deelnemen aan de ketensimulatie? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar tim@cosbrabant.nl. Wacht niet te lang, want er is maar plaats voor 40 deelnemers.

Achtergrondinformatie

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen stemmen ondernemers hun bedrijfsvoering af op klimaat, samenleving en milieu. Dit is de eerste keer dat MKB’ers deze zojuist ontwikkelde ketensimulatie in Brabant kunnen spelen.

Op de website www.mvoloont.com vindt u informatie over de ketensimulatie en vindt u best practices en tips. Meer weten? Neem contact op met COS Brabant.

Deze excursie wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Auteur
Vice Versa

Datum:
09 november 2011
Categorieën: