Connect4Climate

In het kader van het project Make de Link- Climate exchange wordt er een eco-competitie voor jongeren georganiseerd op 8 december in Rotterdam. Het doel is om jongeren bewust te maken van de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, en specifiek op de gevolgen in ontwikkelingslanden.

Jongeren kunnen een filmpje, kunstwerk of foto insturen over hoe klimaatverandering hen beïnvloed of wat het voor hen betekent. Jongeren kunnen deelnemen in de volgende categorieën: lobbycampagne, publiekscampagne en creatief idee/concept voor klimaatvriendelijke aanpassingen publieksruimte. De deelnemers maken kans om tentoongesteld te worden tijdens de klimaattop in Durban. De winnaars krijgen een echte Roetz-Bike, een fiets geheel gemaakt van gerecyclede materialen.

De campagnes worden beoordeeld door een officiële jury met o.a. Eric van der Kooij, gemeente Amsterdam Duurzame Stedenbouw.

Het belooft een feestelijk evenement te worden, met optredens van onder andere Lange Frans.

Voor meer informatie klik hier

Auteur
Vice Versa

Datum:
10 november 2011
Categorieën: