Open forum: De sociale en milieueffecten van de suikerrietproductie in Brazilië

Waar: Transnational Institue, De Wittenstraat 25, Amsterdam

Het Transnational Institute en Milieudefensie organiseert een publiek forum over de sociale en milieueffecten van de suikerrietproductie in Brazilië. Maria Luisa Mendonça, onderzoekster aan de Universiteit van Sao Paulo, introduceert het debat door een presentatie van haar onderzoek: ‘A monopoly in Ethanol Production in Brazil: The Cosan-Shell merger’. In het onderzoek analyseert Maria Luisa Mendonça de activiteiten en effecten van de nieuwe Shell operatie in Brazilië. De productie van biobrandstoffen van suikerriet heeft hoge kosten: schendingen van land- en arbeidersrechten zijn inherent aan het bedrijfsmodel. De impact op het milieu is hoog, net als de subsidies die de suikerriet industrie ontvangt.

Maria Luisa Mendonça zal haar belangrijkste uitkomsten presenteren, waarna er ruimte is voor een open discussie over effecten van de biobrandstof suikerriet.

Niet alleen is dit een interessante discussie vanwege de effecten in het productieland, het is tevens boeiend omdat de Nederlandse havens een van de belangrijkste bestemmingen zijn voor de export.

Klik hier voor meer informatie.

Auteur
Vice Versa

Datum:
27 oktober 2011
Categorieën: