Boekpresentatie: The financial crisis and the developing countries

Waar: Kortenaerkade 12, Den Haag, Aula A

Wanneer: 13 – 10 – 2011, 14.30-15.30

Op 13 oktober wordt het eerst exemplaar van het boek The Financial Crisis and the Developing Countries aan Nico Schrijver, lid van de eerste kamer, aangeboden.

Het boek is het resultaat van 17 studies verricht onder leiding van het International Institute of Social Studies (ISS) van de Erasmus Universiteit. Het boek gaat over de economische crisis, en wat dit betekent voor ontwikkelingslanden. Het biedt een inzicht in de problemen die ontstaan doordat de geïndustrialiseerde landen niet in staat zijn een antwoord te bieden op de financiële en economische crisis, door protectionisme en door het krimpen van financiële stromen (onder andere ontwikkelingshulp).

De boekpresentatie zal plaatsvinden als een van de festiviteiten tijden de Dies Natalis van het ISS. Tijdens de boekpresentatie zal er tevens een debat plaatsvinden met medewerking van Irene van Staveren (hoogleraar ISS en auteur van één van de studies) Robert Went (staflid WRR) en Nico Schrijver (Universiteit van Leiden).

Klik voor meer informatie hier

 

Auteur
Vice Versa

Datum:
06 oktober 2011
Categorieën: