7 november : Hania Zlotnik & Fred Pearce: 7 miljard mensen: Ontwikkelingsramp- of kans?

We zitten niet stil, elke dag zijn we met zo een 209.000 meer, ergens in de komende weken overschrijden van de ‘7-miljard-grens’. Vrede op aard voor alle 7 miljard mensen of wordt het ietsje moeilijker? Gaat de explosieve bevolkingsgroei van de voorbije eeuw de inspanningen om de ecologische voetafdruk te verminderen teniet doen? Gaat de jonge bevolking van het Zuiden voor de nodige dynamiek en werkkracht zorgen in het Noorden om de vergrijzing op te vangen? Wat vaak als een probleem gezien werd heeft misschien ook een heleboel positieve effecten op ons aller toekomst? En wat heeft dit alles te maken met mensenrechten, in het bijzonder vrouwenrechten? Bevolking, klimaat, migratie en ontwikkeling: daarover gaan twee internationale experts met elkaar en met het publiek in debat.

Hania Zlotnik, directrice van de Population Division van de Verenigde Naties en wereldwijd erkend als een van de meest gezaghebbende stemmen als het over demografie en migratie gaat, komt speciaal voor deze lezing naar België.  Fred Pearce treedt op als respondent. Pearce publiceerde onder andere Volksbeving (over het bevolkingsvraagstuk) en De laatste generatie (over klimaatverandering). Hij schrijft geregeld voor New Scientist en The Guardian. Deze MO*lezing wordt ingeleid en gemodereerd door Gie Goris (hoofdredacteur MO*).

Praktisch

  • Wanneer: Maandag 7 november, 19u-20u30
  • Waar: Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (wegbeschrijving: www.kaaitheater.be)
  • Spreektaal: Engels
  • Toegang: € 5 (tickets worden aan de kassa betaald)
  • Inschrijving: verplicht via info@mo.be of 02 536 19 77.
  • Organisatie: MO* i.s.m. Vlaams-Nederlands Huis deBuren
  • Partners: UNFPA, Kaaitheater, Beursschouwburg, Vooruit en Zuiderpershuis.
  • Meer info: www.MO.be/molezing
Auteur
Vice Versa

Datum:
17 oktober 2011
Categorieën: