World Disasters Report symposium 2011: Respons op voedselonzekerheid en ondervoeding bij rampen.

World Disasters Report symposium 2011: Respons op voedselonzekerheid en ondervoeding bij rampen.

Wanneer: 12 oktober 2011, 13.30u. -17.00u.

Locatie Eerste Kamer der Staten-Generaal
Binnenhof 22
2513 AA Den Haag

Aanmelden: www.rodekruis.nl/wdr (deelname is gratis)

Woensdag 12 oktober 2011 is de Internationale Dag van de Rampenbestrijding. Traditiegetrouw organiseert het Nederlandse Rode Kruis op die dag het World Disasters Report symposium. Gelet op de situatie in de Hoorn van Afrika bieden we u een actueel thema:

Respons op voedselonzekerheid en ondervoeding bij rampen.

Jaarlijks publiceert het Internationale Rode Kruis het World Disasters Report waarin een uitgebreide analyse wordt gegeven van de humanitaire crises in de wereld. Het World Disasters Report van dit jaar heeft als focus ‘honger en ondervoeding’.

Het thema zal vanuit een boeiende hoek belicht worden met een focus op innovaties en oplossingen om voedselonzekerheid in de wereld tegen te gaan. Organisaties uit het maatschappelijk middenveld, het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek zullen vertegenwoordigd zijn om kennis en ideeën uit te wisselen .

Met plenaire bijdragen van Cees ’t Hart (CEO FrieslandCampina) en Gerda Verburg (Permanent Vertegenwoordiger bij o.a. de FAO te Rome) (videotoespraak). Zij zullen spreken over  waarborging van voedselzekerheid en het tegengaan van nutriëntentekorten, en over de meerwaarde hiervan voor noodhulp en over bijdrage van internationale organisaties en programma’s aan de respons op voedselonzekerheid in de wereld.

Tijdens de daarop volgende verdiepingsessies wordt o.a. ingegaan op:

Hoe combineren NGO’s respons op voedselonzekerheid bij noodsituaties met het werken aan duurzame oplossingen op dit vlak op lange termijn?  Hoe succesvol en efficiënt zijn Early Warning systemen bij voedselcrises? Wat zijn de uitdagingen en mogelijke succesverhalen?

The Great Green Wall of Africa: Op initiatief van het Nederlandse Rode Kruis gaan zes hulp-, milieu- en ontwikkelingsorganisaties samenwerken in de Sahellanden om het verlies van vruchtbare grond een halt toe te roepen, voedselproductie te verhogen en ecosystemen duurzaam te herstellen

 

Auteur
Vice Versa

Datum:
30 september 2011
Categorieën: