Themadag: Water & Sanitatie

Op donderdag 13 oktober 2011 organiseert Impulsis in samenwerking met Akvo en Aqua for All weer een themadag Water & Sanitatie voor particuliere initiatieven (PI), die actief zijn met projecten in ontwikkelingslanden. Er wordt op deze dag aandacht besteed aan twee belangrijke onderwerpen:

  • Alternatieven voor een waterpomp – Er zijn meer bronnen dan alleen grondwater. Aqua for All presenteert een overzicht van watervoorzieningen via bijvoorbeeld bestaande waterleidingsystemen, regenwater opslag, opslagvormen van oppervlaktewater en gravity systems.
  • Duurzaamheid van waterprojecten: hoe kun je als Nederlandse organisatie je lokale partner ondersteunen om hun project duurzaam te maken?  Akvo en Impulsis belichten een aantal aspecten van capaciteitsopbouw en duurzaamheid.

Om deze onderwerpen te illustreren, zal een aantal partnerorganisaties vertellen over hun praktijkervaringen. Over duurzaamheid gaan deelnemers ook in workshops met elkaar in gesprek.

Partners
Om deze dag een extra boost te geven wordt er door drie partijen samengewerkt. Namelijk Impulsis, Akvo & Aqua for All.

Doelgroep:
Iedereen die belangstelling heeft voor Water & Sanitatie.

Locatie:
De Waterdag vindt dit jaar plaats in NDC Den Hommel in Utrecht, van 10u30 tot 15u30 uur.

Inschrijven:
Voor interesse in deelname klik dan hier.

Auteur
Vice Versa

Datum:
09 september 2011
Categorieën: