Sustainable Sanitation: Five Years Drive to 2015 symposium

Het totaalconcept voor Sanitation for All, the Drive to Sanitation 2015 is klaar. Op vrijdag 30 september zal de lancering van het Nederlands initiatief plaatsvinden te Zwolle.

In maart van dit jaar meldde het Joint Monitoring Programme van UNICEF en WHO dat de vooruitgang van sanitaire voorzieningen tussen 2006 en 2008 vertraagd is. Om toch de doelstellingen van de Millennium Development Goals te behalen, heeft in juni 2011 de VN een resolutie aanvaard onder de titel: Sustainable Sanitation: the drive to 2015, een initiatief van UNSGAB, onder voorzitterschap van onze prins van Oranje, ZKH Willem Alexander.

Op vrijdag 30 september 2011 zal de eerste editie van het “Sustainable Sanitation: Five Years Drive to 2015” symposium plaatsvinden. Het is een symposium over innovatieve ‘nieuwe sanitatie’ concepten en nutriënten hergebruik, over mogelijkheden voor Publieke Private Partnerschappen (PPPs) en andere slimme partnerschappen, over kleinschalige en grootschalige sanitatieplannen voor steden en het platteland. Onder andere komen verschillende lessen aan bod van Nederlandse partnerschappen in ontwikkelingslanden, zoals:  de bouw van schoolsanitatie door Waterschap Groot Salland in Mpumalanga, Zuid Afrika, de werking van  succesvolle watergebruikersverenigingen in de Kirgizische republiek door WECF en het LeAF als deskundige op het gebied van anaerobe verwerking van afvalslib die betrokken is bij onderzoeken en projecten in vele landen, waaronder Soedan.

Daarnaast grijpen Aqua for All, Netherlands Water Partnership (NWP) en het Nutriënten Platform het ‘ Five Years Drive for Sanitation’ congres op 30 september aan als startpunt voor een gezamenlijke call for ‘sanitation business cases & program ideas’. NGO’s, bedrijven, waterschappen, kennisinstellingen en andere organisaties binnen en buiten de watersector, worden opgeroepen om concrete voorstellen, en expliciet óók, minder uitgewerkte programma ideeën op papier te zetten. De voorstellen worden gebundeld en op 30 september in een ‘Business in Development (BiD) Book’ gepresenteerd aan de sector. Aqua for All, NWP en het Nutriënten Platform bieden hun diensten aan om deze voorstellen het komende jaar succesvol verder te helpen ontwikkelen.

Partners
Om het evenement de aandacht te geven, dat het verdient wordt samengewerkt met het bekende partners, om het initiatief vanuit de Nederlandse kant extra kracht bij te zetten. Samen met LeAF/WUR, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Waterschap Groot Salland, het Netherlands Water Partnership, het Nutriënten Platform en WECF zal dit jaar het symposium georganiseerd worden.

Doelgroep:

Bedrijven, wetenschappers, beleidsmakers, maatschappelijke organisaties actief in Nederland en internationale samenwerking. Organisaties uit de water‐ en sanitatiesector, maar ook uit andere sectoren zoals de landbouw, kunstmest, afval & energie.

Locatie:

Het symposium vindt plaats bij Waterschap Groot Salland, Dr. Van Thienenweg 1 in Zwolle ‐ www.wgs.nl

GEINTERESSEERD?
Deelnemers aan het symposium betalen € 90
Heeft u interesse om deel te nemen? Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Auteur
Vice Versa

Datum:
14 september 2011
Categorieën: