Millenniumdoelstellingen anno 2011. De klok blijft staan op 5 voor 12

Het meest recente voortgangsrapport door de Verenigde Naties over de Millenniumdoelstellingen (MDG’s in het jargon) zoemt in op de achtste en laatste doelstelling. Die kan worden samengevat als: “Werken aan een mondiaal partnerschap voor ontwikkeling”. De klok tikt, de tijd loopt, maar hoop op vooruitgang in de minst ontwikkelde landen is er nauwelijks. Tomas Dossche analyseerde het VN-rapport.

Voor de Belgische NGO’s en de koepelorganisatie van de Noord-Zuidbeweging, 11.11.11, is deze achtste doelstelling héél belangrijk. Ze wordt ook beschouwd als dé doelstelling waar de organisaties die streven naar duurzame ontwikkeling in het Noorden iets aan kunnen doen. Hier en nu …

Lees verder op dewereldmorgen.be

Auteur
Vice Versa

Datum:
29 september 2011
Categorieën: