Ethiek en religie in de internationale betrekkingen

Lezing Joris Voorhoeve op 28 september 2011
Internationaal beleid zonder ethiek is ondenkbaar. Prof. dr. ir. J.J.C. Voorhoeve schetst in een lezing op 28 september in de Boskant zijn visie op mondiale ethiek. Tijdens zijn lezing, die georganiseerd wordt door het Kenniscentrum Religie & Ontwikkeling, zal Joris Voorhoeve ook ingaan op de rol van religie. Reacties komen van drs. R. Grotenhuis (directeur van de katholieke organisatie Cordaid) en drs. C.P. van der Laan (Ministerie van Buitenlandse Zaken). Joris Voorhoeve is uitgenodigd vanwege zijn kennis van de internationale betrekkingen en zijn in 2011  gepubliceerde boek: Negen lagen tegelijk. Hoe overleven we de toekomst? In zijn lezing zal hij het hoofdstuk over mondiale ethiek nader  uitwerken en zijn visie op de rol van religie nader uitwerken.

Datum en plaats
28 september 2011, 13.30 – 16.30 uur
Spiritueel Centrum De Boskant te Den Haag )

Het Kenniscentrum Religie en Ontwikkeling is een initiatief van Cordaid, Stichting Oikos, Edukans, ICCO Kerk in Actie, Islamic Relief Nederland, Mensen met een Missie, Migrantenconsortium/Samenwerkende Moslim Hulporganisaties en Seva Network Foundation.

Voor meer informatie: www.religie‐en‐ontwikkeling.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
09 september 2011
Categorieën: