UNOY Peacebuilders fotocompetitie “Jeugd en Vrijwilligerswerk voor de Vrede”

Het United Network of Young Peacebuilders (UNOY) organiseert “Hague In Peace” (HIP), van 17 t/m 23 september 2011 in Den Haag. De Internationale Dag van de Vrede is een initiatief van de Verenigde Naties en wordt elk jaar op 21 september gevierd. Dit jaar zal de door UNOY georganiseerde festiviteit één week duren waarin concerten, fototentoonstellingen, een debat, een filmvertoning, workshops, jamsessies en een verrassingsactiviteit zullen plaatsvinden.

Als onderdeel van de Internationale Dag van de Vrede zal UNOY op 21 september 2011 een fotocompetitie organiseren met het thema “Jeugd en Vrijwilligerswerk voor de Vrede”. Deze activiteit is erop gericht verscheidene vormen van jeugd participatie in vredesopbouw te tonen middels foto’s. We willen duidelijk maken hoe belangrijk jeugd is tijdens vredesopbouw en tegelijkertijd meer jeugd stimuleren om te participeren in vredesopbouwactiviteiten.

Waarom? Omdat jonge mensen open staan voor verandering, toekomst georiënteerd zijn, idealistisch en innovatief zijn, moedig zijn en bekend zijn met de uitdagingen van leeftijdsgenoten. De volgende hoogtepunten vinden plaats op woensdag 21 september 2011:

  • 9.00 uur: verrassingsactiviteit op het Centraal Station van Den Haag
  • 19.00 uur: een exclusieve “Jam for Peace” bij Café Quirky. Jonge en getalenteerde musici, waaronder “Joseph Xavier Mack” & “Biba and Lukas”, komen bijeen om te spelen voor de vrede.
Auteur
Vice Versa

Datum:
22 augustus 2011
Categorieën: