Nacht van de Vrede

Woensdag 21 september 2011

19.30 – 24.00 uur

Tivoli, Utrecht

NACHT VAN DE VREDE van Amsterdam naar Utrecht

Een van de hoogtepunten van de internationale Dag van de Vrede is de wervelende Nacht van de Vrede die dit jaar voor het eerst in Utrecht plaatsvindt. Prominenten uit de politiek, kunst en cultuur zoals Jan Pronk, Leoni Jansen, Jungle by Night en een Arabische Hip-Hop artiest verlenen hun medewerking aan dit evenement.

Wat doet de Arabische Lente met studenten in Marokko? Waar kunnen jongeren uit Damascus terecht voor progressieve boeken? Hoe proberen jonge krijgers op het grensgebied van Oeganda, Kenia en Sudan de wapens neer te leggen en vreedzaam met elkaar om te gaan? Uit Kosovo spelen jongeren van de etnisch gemengde band A-team, een produkt van de Mitrovica Rock School. Op de Nacht reikt Pax-it vier Vredesawards uit aan organisaties die zich met succes hebben ingezet voor democratie en vrede.

Debat wordt afgewisseld met muziek van Kraak & Smaak Jungle by Night en de Utrechtse Eva Kieboom van Banda Sensuàl. In Checkpoint Cinema werpt Teun van de Keuken, van Tony Chocolonely en het tv-programma Keuringsdienst van Waarde, een blik op de Arabische lente. De Egyptische filmmaker Ahmad Abdalla, de Nederlandse cineast Maartje Nevejan van Couscous en Cola en de Palestijn Stormtrap, oprichter van de band Ramallah Undergroundnemen je, elk op hun eigen manier, mee door het Midden-Oosten.

Wie nieuwsgierig is naar Arjan El Fassed, Petra Stienen, Hassnae Bouazza, Ilco van der linde, Freek Landmeter, Kathleen Ferrier, Carolien Roelants kan zich wagen aan een speeddate in het netwerkcafé waar de eet-o-theek je voorziet van biologische hapjes.

Kaarten zijn voor tien euro verkrijgbaar bij Tivoli. Het volledig programma is te vinden op www.nachtvandevrede.nl

De Nacht van de Vrede wordt gerealiseerd door Pax-it, MasterPeace en Vrede van Utrecht en financieel mede mogelijk gemaakt door IKV Pax Christi, SBOS en het vFonds. De eerste drie edities van de Nacht vonden plaats in Amsterdam.

Auteur
Vice Versa

Datum:
22 augustus 2011
Categorieën: