Leidt de Arabische revolutie tot een seksuele revolutie?

Graag nodigt Rutgers WPF u uit voor de eerste jaarlijkse Johannes Rutgers Lezing 2011 onder de titel:

Leidt de Arabische revolutie tot een seksuele revolutie?

Wat: Johannes Rutgers Lezing 2011 (voertaal Nederlands)
Wanneer: maandag 12 september, 15 tot 18 uur.
Waar: Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag

Voor wie: professionals en beleidsmakers die nationaal en internationaal werkzaam zijn op het terrein van seksuele gezondheid.

ONLINE Aanmelden VIA: www.rutgerswpf.nl

De Arabische wereld is in opstand en verkeert in verwarring. Grote groepen mensen komen in verzet en eisen meer politieke vrijheid. Intrigerend bij deze ontwikkelingen is de vraag wat dit betekent voor de persoonlijke vrijheden van mensen in de Arabische wereld. Taboes, tradities en religieuze voorschriften houden de muur van angst rondom sociale en culturele kwesties nog steeds overeind. En dat geldt al helemaal voor alles wat met seksualiteit te maken heeft. Daar waar veel politici en beleidsmakers zich bezig houden met vraagstukken als democratisering en economische hervorming, zullen wij dieper ingaan op de vraag of er ook kansen zijn voor vergroting van seksuele vrijheden na de Arabische revolutie.

Petra Stienen en Mohammed Cheppih verzorgen een duo-lezing. Petra Stienen zal vertellen vanuit haar ervaringen als westerse diplomate in de Arabische wereld die zich inzette voor mensenrechten. Mohammed Cheppih zal reageren vanuit zijn ervaringen met jongeren in Nederland en de Arabische wereld en hun zoektocht naar persoonlijke vrijheden. Beide sprekers bieden u inzicht in de huidige seksuele moraal en seksuele vrijheden in de Arabisch islamitische wereld en spreken hun verwachtingen uit voor de toekomst.

Na afloop van deze voordracht gaan de sprekers in gesprek met de zaal onder leiding van Bert Koenders. Vervolgens kunt u onder het genot van een drankje napraten.

Auteur
Vice Versa

Datum:
22 augustus 2011
Categorieën: