Mightysociety: mightysociety9

mightysociety9 is een drieluik op drie continenten over mediamanipulatie, multinationals in Afrika en ontembare lusten. Satire, tragedie en performance ineen. Met scherpe teksten, aanstekelijk spel, opzwepende muziek en dans worden drie verhalen over liefde en leven in tijden van gifaffaires verteld.

De inspiratie komt van de Probo Koala-affaire, deze zomer vijf jaar geleden. Deel 1 toont hoe de televisieopname voor een Nederlandse talentenjacht in een Afrikaans land steeds dubieuzere vormen aanneemt. In deel 2 slaat de flitsende persconferentie van een Europese multinational om in een tragedie van Medea-achtige proporties. Deel 3 is een duel tussen een hiphopdanser en een acteur waarin duistere passies en koel opportunisme om voorrang strijden.

mightysociety is de succesvolle reeks van theatermaker Eric de Vroedt over brandende hedendaagse kwesties. Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet  met theatermaker de Vroedt. Waarom heeft hij voor het thema van de Probo Koala gekozen en wat zegt hij over hoe wij naar Afrika kijken? Is het nog een verloren continent, of gloort er al hoop?

Concept, tekst en regie: Eric de Vroedt Spel: Mariana Aparicio Torres, Gustav Borreman, Bram Coopmans, Hein van der Heijden, Romana Vrede, Mirjam Stolwijk e.a.

Donderdag 29 september, aanvang 20.30uur, Entree €19,50.

Auteur
Vice Versa

Datum:
13 juli 2011
Categorieën: