Global filmdebat Budrus: Ism United Civilians for Peace

In de film Budrus zien we de Palestijnse Ayed Morrar strijden voor het behoud van zijn dorp Budrus, dat dreigt te bezwijken onder de Israelische Muur. Morrar verbindt Fatah- en Hamasleden en Israëli’s in hun vreedzame strijd.  Zonder te zwelgen in ellende of de vrede te romantiseren, laat Budrus het succes zien van deze vredestichter in de Palestijnse gemeenschap.

De film (met een eervolle vermelding op het filmfestival van Berlijn) wordt getoond nav de bustour van United Civilians for Peace (UCP) in de vredesweek van 2011.  Aan boord van de touringcar zitten Palestijnse mensenrechtenactivisten, Nederlandse politici en jonge kunstenaars. Zij zullen op het schoolplein, in de klas of de collegezaal vertellen over leven in bezetting, schenden van de mensenrechten en hun visie op de toekomst.

Na vertoning van de film praten we door met twee van deze Palestijnse mensenrechten activisten over deze strijd. Kan geweldloos verzet de doorslag geven in dit oude conflict? Hoe hoopvol zijn zij nog en speelt social media ook een rol in de Palestijnse Gebieden?

Donderdag 22 september, aanvang 20.00uur, entree 7,50 euro (studenten gratis), locatie LUX Nijmegen, reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX). Programma georganiseerd door LUX ism het CIDIN en lokaalmondiaal. Programma wordt mogelijk gemaakt door de NCDO.

Auteur
Vice Versa

Datum:
13 juli 2011
Categorieën: