De Alternatieve Troonrede

Paul Schnabel, socioloog en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, spreekt de tweede alternatieve troonrede uit op woensdag 21 september 2011.

De troonrede is zelden een vlammend betoog. En dit jaar waarschijnlijk een treurige opsomming van bezuinigingsplannen voor het komende jaar. Dat kan anders, toch? Waarom niet een beschouwing over de staat van het land? Hoe staat Nederland ervoor? En hoe zou Nederland er over 10 of 20 jaar moeten uitzien? Een echte visie dus. Wie kan die visie beter geven dan de man die als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau het reilen en zeilen van Nederland kritisch en nauwlettend volgt: Paul Schnabel.

De gespreksleiding is in handen van Piet-Hein Peeters, journalist.

Woensdag 21 september 2011, aanvang 20.00 uur, locatie LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen, entree 5 euro, reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX). Een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en LUX Nijmegen.

Auteur
Vice Versa

Datum:
13 juli 2011
Categorieën: