Training mondiaal burgerschap voor effectieve ontwikkelingsprojecten

Een training over het concretiseren van doelen om te komen tot evalueerbare resultaten voor mondiaal burgerschap

  • Datum: 30 juni 2011
    Locatie: Mauritszaal, KIT, Amsterdam
    Tijd: 10.00 – 17.00 uur
    Kosten: € 50,- per deelnemer (inc BTW)

 

Doelgroepen:
– Organisaties die projecten ontwikkelen gericht op het realiseren van doelen in ontwikkelingslanden en het betrekken van mensen in Nederland bij internationale samenwerking (SBOS Categorie 2);
– Organisaties die activiteiten ontwikkelen die gericht zijn op het bevorderen van zichtbare en actieve betrokkenheid bij en bewustwording en meningsvorming over internationale samenwerking in de Nederlandse samenleving (SBOS Categorie 1a en 1b).

Je wilt een activiteit opzetten om meer mensen te informeren en te betrekken bij jouw project in het zuiden of bij jouw organisatie. Hoe weet je nu of jouw activiteit effectief is geweest. In hoeverre zijn de aantallen mensen die je bereikt eigenlijk bepalend voor het succes ervan. Als iemand geld heeft gedoneerd aan jouw project, betekent dit dan dat die persoon meer betrokken is geraakt bij internationale samenwerking?

Alles begint met het concretiseren van de doelstellingen en resultaten van je project. Wat wil je nu echt bereiken. Heb je voor ogen welke doelgroepen je wilt bereiken. En is jouw opzet wel aantrekkelijk voor deze doelgroepen?

In deze training wordt ingegaan op het scherpstellen van doelen en resultaten. Ook wordt ingegaan op de evalueerbaarheid van het maatschappelijk effect van activiteiten en projecten die gericht zijn op de betrokkenheid van mensen in Nederland bij internationale samenwerking. Hoe kan je resultaten (output, outcome en indicatoren) zo formuleren dat je daadwerkelijk kan meten wat je teweeg hebt gebracht in kennis, houding en gedrag van de doelgroepen in Nederland.

Deze training is ontwikkeld voor organisaties die activiteiten of projecten ontwikkelen die gericht zijn op het bevorderen van zichtbare en actieve betrokkenheid bij en bewustwording en meningsvorming over internationale samenwerking in de Nederlandse samenleving.

Schrijf je snel in, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ErnstJan Stroes, senior Trainer / Adviseur NCDO, e.stroes@ncdo.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
20 juni 2011
Categorieën: