Negatieve trendbreuk in Belgische ontwikkelingssamenwerking

BRUSSEL, 30 Mei 2011 (IPS)  — België gaf in 2010 fors meer uit aan ontwikkelingssamenwerking en maakte ook veelbelovende aanstalten om dat geld doeltreffender te besteden. Toch is de Vlaamse Noord-Zuidkoepel 11.11.11 niet tevreden. De cijfers voor dit jaar zullen tegenvallen en België raakt dus verder achterop in vergelijking met de kopgroep van Europese donorlanden, concludeert de organisatie in haar traditionele jaarrapport over de officiële ontwikkelingssamenwerking.

De huidige minister van Ontwikkelingssamenwerking, Olivier Chastel, vindt dat België het er in 2010 niet slecht heeft afgebracht, gelet op de crisis en de prestaties van de meeste andere Europese landen. België gaf 2,26 miljard uit aan ontwikkelingshulp, 0,64 procent van het bruto nationaal inkomen (BNI). Slechts vijf landen deden beter, waaronder Nederland.
Lees het hele artikel hier
Auteur
Vice Versa

Datum:
01 juni 2011
Categorieën: