IPS: Peru kiest voor linkse economische hervormingen

LIMA , 6 juni 2011 (IPS) — Peru moest gisteren (zondag) kiezen tussen twee economische modellen. De links-nationalistische Ollanta Humala, die volgens voorlopige tellingen de nieuwe president wordt, staat voor hervormingen die ook de armste Peruanen van de economische groei willen laten genieten. Fujimori stond voor de voortzetting van een neoliberaal model.

Peru heeft in tientallen jaren zo geen gepolariseerde en koortsachtige verkiezingen meegemaakt. De kiezers wisten perfect wat het belang was van deze verkiezingen maar velen hebben tot het laatste moment getwijfeld, zegt Eduardo Morón, directeur van het Onderzoekscentrum van de Universidad del Pacifico. Aan de vooravond van de verkiezingen had 15 procent van de Peruanen nog geen keuze gemaakt.

“Er zijn mensen die geloven dat men met een grotere staatsinmenging betere economische resultaten kan behalen en de extreme armoede op het platteland kan terugdringen, maar dat zijn doelstellingen die men niet van vandaag op morgen realiseert, hoeveel middelen of politieke wil men ook heeft”, zegt Morón.

Lees het hele artikel op ipsnews.be

Auteur
Vice Versa

Datum:
06 juni 2011
Categorieën: