Europees Parlement bijt niet door op maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het Europees Parlement stelt na stemming dinsdag dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) meer bevorderd moet worden, maar wijst bindende regels op Europees niveau af. Een gemiste kans, vindt GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini: “MVO moet uit de sfeer van liefdadigheid. Dat vereist duidelijke Europese regelgeving.”

Het Europees Parlement wil dat Europese bedrijven beter rekening gaan houden met mensenrechten en het milieu. Sargentini is tevreden dat het Europarlement hierbij de bedrijfsvoering van onderaannemers en toeleveranciers van bedrijven aangeeft als nieuwe prioriteit.

Sargentini: “Als we kijken naar de impact van een product op mens en milieu dan is het essentieel dat alle stappen van het productieproces meegenomen worden, inclusief de winning van de grondstoffen en de eerste stappen van de productie, die vaak in ontwikkelingslanden plaatsvinden.” Door ‘ketenverantwoordelijkheid’ te introduceren worden bedrijven verantwoordelijk voor alles wat in het hele productieproces gebeurt om te komen tot eindproducten, ook door bedrijven waarmee wordt samengewerkt.

Lees het hele bericht op duurzaamnieuws.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
14 juni 2011
Categorieën: