Effectieve beleidsbeïnvloeding door maatschappelijke organisaties

BBO verzorgt een praktische workshop waarin aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt besproken hoe je het proces van beleidsbeïnvloeding slim en effectief aanpakt.

De workshop is bedoeld voor medewerkers van maatschappelijke organisaties in de sector internationale samenwerking die zich bezig houden met communicatie, lobby of public affairs.

Aan het eind van de workshop heb je inzicht gekregen in de praktijk van lobby en beleidsbeïnvloeding. Je bent op de hoogte van de werking van de Tweede Kamer en van de besluitvormingsprocedures. Daarnaast heb je inzicht gekregen in de valkuilen tijdens een lobby- en beleidsbeïnvloedingstraject en in mogelijke oplossingen.

BBO bespreekt een aantal theorieën over lobby en beleidsbeïnvloeding. BBO presenteert de werking van de Tweede Kamer en de belangrijkste besluitvormingsprocedures. Er wordt daarbij ingegaan op de mogelijkheden voor een lobbyist om het proces te beïnvloeden. Daarnaast behandelt BBO hoe je via de Tweede Kamer de EU beïnvloedt. Met een rollenspel gaan we nader in op de processen binnen een beïnvloedingstraject en oefenen we de vaardigheden die nodig zijn voor het voeren van een lobbygesprek.

De training wordt op plein 9 in Den Haag georganiseerd op 30 september van 09.30 tot 17.00 uur en kost € 500,= p.p. (incl. BTW en lunch). De prijs excl. BTW is € 420,17.Aanmelden: Stuur voor 1 juli een e-mail met je gegevens naar Karen Wiessing: kwiessing@bbo.org

Kijk voor informatie: www.bbo.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
14 juni 2011
Categorieën: