Afrika wordt aantrekkelijker voor investeerders

JOHANNESBURG, 15 juni 2011 (IPS) — Afgenomen bureaucratie en betere politieke omstandigheden maken Afrika ten zuiden van de Sahara aantrekkelijker voor buitenlandse investeerders.

Het Zuid-Afrikaanse Instituut voor Internationale Zaken bracht afgelopen week experts uit India en Afrika bijeen in Johannesburg, om te praten over het versterken van de Zuid-Zuidsamenwerking. De meeste experts waren het erover eens dat er economische kansen in overvloed zijn.

Oti Ikomi, hoofd zakelijke producten van de Ecobank Group, ziet kansen doordat de politieke risico’s en conflicten in Afrika ten zuiden van de Sahara zijn afgenomen. Ecobank is een regionale bank die kantoren heeft in West-, Centraal-, Oost- en Zuidelijk Afrika.

“Daarnaast is het bruto binnenlands product op het continent gegroeid tot 1,76 procent van het wereldwijde totaal. Dat is nog steeds erg weinig, maar het is een substantiële toename. De gemiddelde inflatie daalde van 13,6 procent in 2008 tot 8 procent in 2010.” De buitenlandse directe investeringen groeiden echter niet mee, constateert hij.

Lees het hele bericht op ipsnews.be

Auteur
Vice Versa

Datum:
16 juni 2011
Categorieën: