Wereldpodium ‘Gelukkig in tijden van somberheid’

Op woensdag 25 mei organiseert het Wereldpodium samen met het PON een avond over het aanhoudende Nederlandse gevoel van onbehagen en crisis. De Rotterdamse econoom Arjo Klamer is een van de sprekers.

De crisis lijkt voorbij: de beurs zit weer in de lift, het aantal vacatures stijgt en er is meer vraag naar auto’s. Tegenover dit ogenschijnlijke herstel staan echter massaontslagen bij KPN, draconische overheidsbezuinigingen en grote financiële problemen de Eurozone. Intussen stomen landen als China en India in volle vaart vooruit.

Ons humeur wordt er niet beter op. Volgens het SCP heerst er in Nederland een aanhoudend gevoel van crisis en onbehagen. Zonder dat er echt veel fout gaat, maar ook zonder de verwachting dat het over een tijd weer beter is.  Veel Nederlanders hebben het idee dat ze niets aan de maatschappelijke problemen kunnen doen.

Wat maakt ons optimistisch, wat stemt ons pessimistisch? Hoe afhankelijk is ons welbevinden van factoren als welvaart en economische groei? Moeten we inzetten op het herstel van de economie, of zijn we toe aan nieuwe logica voor het inrichten van onze samenleving? Hoe worden we, kortom, gelukkig in tijden van somberheid?

Het Wereldpodium gaat daarover in gesprek met dr. Arjo Klamer, professor in de economie van de kunst en cultuur in Rotterdam en Seger Breugelmans, universitair docent crossculturele psychologie in Tilburg. Drs. Kees Nauta van het PON presenteert de laatste cijfers over de financiële crisis en hoe Brabanders die ervaren.

Datum: woensdag 25 mei 2011
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Gespreksleiding: Meike de Jong en Ralf Bodelier
Locatie
: Studiozaal Schouwburg Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg
Entree: € 2 euro

Meer informatie en reserveren: www.wereldpodium.nu

Dit Wereldpodium wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord Brabant en komt tot stand in samenwerking met kennisinstituut het PON.

Auteur
Vice Versa

Datum:
13 mei 2011
Categorieën: