Van Vollenhoven lezing 2011: ‘Rechtsstaat en Ontwikkeling’ door Ben Knapen

In deze lezing zal de staatssecretaris spreken over zijn visie op de bevordering van de rechtsstaat in ontwikkelingslanden. De democratische rechtsstaat is een belangrijk fundament van welvaart en welzijn. Wat kan Nederland dan bijdragen aan de versterking van de democratische rechtsstaat in andere landen en welk Nederlands belang is daarmee gediend? Zowel het WRR advies als de focusbrief voor ontwikkelingssamenwerking benadrukken het belang van de rechtsstaat voor ontwikkeling. Bovendien is het onderhouden van een goede en intensieve relatie met het buitenland voor Nederland van essentieel belang: meer dan de helft van de Nederlandse welvaart wordt immers in het buitenland verdiend.

Link:

Auteur
Vice Versa

Datum:
16 mei 2011
Categorie├źn: