Spits: ‘Kom ontwikkelingshulpafspraken na’

Staatssecretaris Ben Knapen voor Ontwikkelingssamenwerking is boos op zijn Europese collega’s. De landen de Europese Unie die nog altijd veel te weinig aan ontwikkelingshulp uitgeven, moeten van Knapen in een plan aangeven hoe ze zich de komende jaren wel aan de onderlinge afspraak gaan houden.

De grote verschillen die er nu tussen de lidstaten zijn, zijn volgens hem onwenselijk. Vooral Italië blijft ver achter, maar landen als Duitsland en Spanje besteden ook te weinig aan officiële ontwikkelingshulp (ODA).

En wat mag dat wel niet kosten? De totale ODA-uitgave van de EU-lidstaten nam vorig jaar met 4,5 miljard euro toe tot bijna 54 miljard. Dat is 0,43 procent van het bruto nationaal inkomen. Het gezamenlijke doel om in 2010 op 0,53 procent uit te komen, werd daarmee echter niet gehaald.

 

Lees het artikel en de reacties op de website van Spits.

Auteur
Vice Versa

Datum:
16 mei 2011
Categorieën: