Sorghum brengt soelaas in droge oosten van Kenia

MAKUENI-DISTRICT, 23 Mei 2011 –  In het droge oosten van Kenia verovert sorghum de harten van de plaatselijke boeren. De recente introductie van een stevige variëteit van dit gewas heeft de voedselzekerheid en het inkomen van de boeren aanzienlijk verhoogd.

In 2009 introduceerde de Keniaanse overheid de commerciële productie van sorghum in het oosten van Kenia. Dat gebeurde via Kasal, het programma voor Aride en Semi-aride Gronden in Kenia van het Keniaanse Instituut voor Landbouwonderzoek (KARI). “Het programma is een publiek-private samenwerking met de bedoeling het inkomen en de voedselzekerheid bij kleine boeren in aride en semi-aride delen van Kenia te verhogen”, zegt David Miano, de nationale coördinator van het programma.

Het Kasal-programma was op zoek naar een gewas dat kon overleven in droge gebieden. Het oosten van Kenia wordt gekenmerkt door droogte, met soms twee tot drie jaar geen druppel regen. Na een zorgvuldige selectie kwamen de wetenschappers uit bij gadam-sorghum, een variëteit die tegen het harde klimaat bestand is.

Lees het hele artikel op deadline2015.be

Auteur
Vice Versa

Datum:
25 mei 2011
Categorieën: