Somalië getroffen door ergste droogte in 30 jaar

Alsof de gewelddadige toestand van burgeroorlog en wetteloosheid nog niet volstond, worden grote delen van Somalië momenteel getroffen door de ergste droogte in meer dan 30 jaar. Een nieuwe vluchtelingenstroom is op gang gekomen, maar de wereld kijkt de andere kant op. Spectaculaire verhalen over piraten zijn nu eenmaal mediagenieker dan droogte.

Volgens een rapport dat de VN begin mei bekend maakte, hebben momenteel 2,4 miljoen Somaliërs humanitaire hulp nodig om te overleven. Een stijging met ruim 20 procent over de laatste zes maanden.

De droogte die grote delen van het zuiden treft, heeft 55.000 mensen sinds december 2010 op de vlucht gedreven. De veestapel van de grotendeels nomadische bevolking is gedecimeerd en opeenvolgende oogsten zijn zo goed als mislukt.

Lees het gehele artikel op dewereldmorgen.be

Auteur
Vice Versa

Datum:
18 mei 2011
Categorieën: