Professor Juan Cole over de Arabische Lente

Een van de meest bekeken en best geïnformeerde sites over de Arabische Lente in het Midden-Oosten is The Informed Comment,gemaakt door Juan Cole, Richard P. Mitchell Collegiate Professor of History at the University of Michigan

Op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bezoekt Cole Nederland en ook LUX. Hij geeft zijn visie op de actuele stand van zaken en beantwoordt vragen van het publiek. Cole zal In het gesprek onder meer ingaan op de volgende vragen: zal de Arabische lente stand houden? Maakt Libië kans op vrede? Hoe dienen wij in Europa om te gaan met de vluchtelingenstromen? Waar zullen nog meer opstanden ontstaan? Hoe dient Europa om te gaan met deze nieuwe democratiseringsbewegingen?

Deelname aan het programma komt verder van Abdelkader Benali, auteur en Qader Shafiq van COS Gelderland. Gespreksleiding is in handen van Lau Schulpen van het CIDIN.

Tijd: Maandag 20 juni, aanvang 20.00uur
Entree: 5 euro 
Locatie: LUX Nijmegen

Reserveren: via 0900-5894636
Debat is in het Engels.

Meer informatie: lux-nijmegen.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
25 mei 2011
Categorieën: