Panama benefiet: AKTIVAR

AKTIVAR is een Panama benefietavond van Theatre Embassy in Schijnheilig (9 juni, Amsterdam) met optredens van Fata el Moustache, Den Tex, TUTHOLA, Chord Discord Orchestra Ronald Snijders en the Still Collective.

De Amsterdamse toneelspeler Alexander Nieuwenhuis (cum laude afgestudeerd aan het Herman Teirlinck Antwerpen, werkzaam voor Maatschappij Discordia) vertrekt eind juni als Theatre Ambassador voor een artistieke ontwikkelingssamenwerking met de theatergroep Gori Gori. In zes maanden zullen ze samen een voorstelling maken die in eerste instantie in Panama te zien zal zijn. Bedoeling van het project is de rijke Kuna-cultuur te preserveren en over te dragen aan een nieuwe generatie. Het is een vorm van ontwikkelingssamenwerking en actvisme in de moderne tijd. ‘Medeleven alleen is niet voldoende, geld alleen is niet voldoende, door cultuur is er een kans dat inheemse bevolkingsgroepen duurzaam vooruitgaan.’

Op donderdag 9 juni organiseren Theatre Embassy en Nieuwenhuis een benefiet in de Galerie Schijnheilig in Amsterdam. Het is ook een afscheids- en verjaardagsfeest voor de jonge Nieuwenhuis. ‘Tegen mijn vrienden en familieleden zeg ik: ‘De afgelopen 10 jaar heb ik mijn verjaardag niet gevierd. Maar nu gaat het erom. Ik hoef geen cadeau’s maar we hebben wel budget nodig voor Gori Gori. Wees welkom, eet, drink en maak je bijdrage voor dit mooie project.’

Het benefiet is op 9 juni en begint om 19.00 op de Passeerdersgracht 23. Er zijn optredens van Fata el Moustache, Den Tex, TUTHOLA, Chord Discord Orchestra Ronald Snijders en the Tail Collection.  Er moet minstens 3500 euro worden opgehaald.

Meer informatie: Theatre Embassy

Auteur
Selma Zijlstra

Datum:
26 mei 2011
Categorieën: