Ontwikkeling dankzij migratie: uitdagingen en kansen

Expertmeeting met Dr. Hein de Haas van het International Migration Institute (IMI).

Het debat rond migratie en ontwikkeling is continue in beweging; van optimisme in de periode na de Tweede Wereldoorlog en “brain drain” pessimisme sinds de jaren 70 tot de recente kijk op migratie als potentiële stimulans voor duurzame ontwikkeling van ontwikkelingslanden. Recente benaderingen van migratie als drijfveer voor ‘ontwikkeling van onderaf’ verwaarlozen de belangrijke rol van overheden in het genereren van een situatie waarin migranten de mogelijkheid krijgen hun potentie te gebruiken en ontwikkeling tot stand te brengen. Hein de Haas zal dinsdagochtend 17 mei in discussie gaan met migrantenorganisaties en andere actoren op het gebied van migratie en ontwikkeling.

Voor wie: Migranten organisaties en organisaties die werken op het terrein van migratie en ontwikkeling hebben vrij toegang tot de bijeenkomst. Het maximale aantal deelnemers is 50.
Waar: Poort van Kleef, Mariaplaats 7, Utrecht
Wanneer: Dinsdag 17 mei van 9:15 tot 12:30 (welkom vanaf 09:00)
Registratie (vóór 11 mei): Email naar sid-nl@socires.nl
Info: Frida van der Graaf (f.vandergraaf.sid@socires.nl / 070 3383285)

 

Auteur
Andre van der Stouwe

Datum:
11 mei 2011
Categorieën: