MO: Ontwikkelingsorganisaties verwerpen conclusies top armste landen

ISTANBOEL, 13 Mei 2011 (IPS) — Ontwikkelingsorganisaties zijn bijzonder ontgoocheld door het resultaat van de top van Minst Ontwikkelde Landen (LDC’s) in het Turkse Istanboel. Het actieplan dat daar is afgesproken, mist concrete engagementen en zet de rijke landen uit de wind, zeggen ze.

“Het actieplan is tandeloos en het lijkt erop dat de mensen in de Minst Ontwikkelde Landen er nu slechter voor staan dan voorheen”, zegt Arjun Karki, woordvoerder van de organisaties op de conferentie. “We zijn verontwaardigd en ontgoocheld.”

Meer dan 800 miljoen mensen leven in de 48 landen die als “minst ontwikkeld” bestempeld worden. Drieëndertig van die landen liggen in Afrika ten zuiden van de Sahara. Het actieplan voor de periode 2011-2012 verklaart dat de belangrijkste verantwoordelijkheid voor hun ontwikkeling bij de landen zelf ligt.

Lees het hele artikel op mo.be.

Auteur
Vice Versa

Datum:
18 mei 2011
Categorieën: