Landbouwgiganten in Latijns-Amerika blij met hoge voedselprijzen

BUENOS AIRES, 23 Mei 2011 (IPS) — Prijscontroles zijn geen goede manier om de prijspieken op de internationale markt voor landbouwproducten uit te vlakken. Dat hebben Argentinië en Brazilië de overige leden van de G20 duidelijk gemaakt. Volgens de Latijns-Amerikaanse landbouwgrootmachten kan er wel gewerkt worden aan de verhoging van de productie en het terugdringen van speculatie.

Veel arme landen maken zich zorgen over de stijgende trend die de internationale prijzen van levensmiddelen vertonen. De tweede helft van 2010 stegen de voedselprijzen met gemiddeld 30 procent. De tarweprijs verdubbelde tussen juni en december zelfs bijna. Verschillende oorzaken spelen mee: de almaar groeiende vraag in de grootste groeilanden, China and India, speculatie, droogte en overstromingen en de toenemende productie van biobrandstoffen op akkers waar vroeger levensmiddelen werden geteeld.

Lees het hele artikel op deadline2015.be

Auteur
Vice Versa

Datum:
26 mei 2011
Categorieën: